Höstens barn- och ungdomsklättring 2022

Vårterminens klätterskola är fullbokad. Det kommer hållas pass på följande tider:

Måndagar, 16:00-17:30, 7-10 år och 18:00-19:30, 11-14 år-

Onsdagar, 17:00-18:30, 7-10 år och 19:00-20:30, 11-14 år.

Lördagar, 09:00-10:30, 7-10 år, 11:00-12:30, 7-10 år och 13:00-14:30, 11-14 år.

Det går bra att anmäla intresse till framtida terminer via [email protected]. Välkomna!

Barnklättring

Barnklättringen passar bäst för barn i åldern 7-10 år. Här klättrar barnen med varandra och en erfaren instruktör. Fokus ligger på att ha det kul och utmana oss utefter våra egna förutsättningar när det passar.

Ungdomsklättring

Ungdomsklättringen passar bäst för ungdomar i åldern 11-14 år. Här klättrar ungdomarna tillsammans med en erfaren instruktör som guidar dem både som en grupp som arbetar tillsammans, och som individer med personliga styrkor och aspekter som kan förbättras. Klättring är hur kul som helst, det är dock viktigt att veta att det kan slita på våra kroppar. Fokus på våra ungdomspass ligger därför delvis på att etablera hälsosamma träningsvanor inom klättring. Vi lägger också fokus på att skapa en styrkande positiv atmosfär där deltagarna lär sig att jobba gemensamt för att hitta lösningar och att pusha varandra för att nå framgång tillsammans.

Introduktionskurs

Anmäl intresse och kolla tillgänglighet via [email protected].

Passar bäst för dig som är helt ny eller har klättrat upp till ett år, och vill ta dig vidare till oanade höjder. Vi går igenom alla de klätterspecifika rörelserna och tränar in dem ordentligt så att du kan klättra mer effektivt. Det som tidigare var svårt blir lätt.

Kursen består av 5 tillfällen under 5 veckor.

Avancerad kurs

Anmäl intresse och kolla tillgänglighet via [email protected].

Passar för dig som har klättrat ett tag och känner dig bekväm på väggen. Om du klättrar runt 6A-6C så är det rätt läge. Här djupdyker vi ner i din klättring och tittar på klätterträning generellt, för att ta dig till nästa nivå. Vi går också igenom skadeförebyggande träning för klättrare så att du kan njuta av ett långt och skönt klätterliv.

Kursen består av 5 tillfällen under 5 veckor.

Skadeförebyggande träning för klättrare

Denna kurs ges löpande, anmäl intresse till [email protected]. Kursen är utvecklad av sjukgymnaster som också är klättrare. Den går igenom de vanliga problemområdena för klättrare och hur dessa undviks i din klättring och genom träning. Detta görs genom teori och praktik sammanvävt.